Швидке харчування з кожним днем стає більш популярним. Споживачів приваблюють рекламними акціями і великими знижками. Але продукти швидкого харчування завдають шкоди людському організмові. До фаст фуду відносяться не тільки картопля-фрі, гамбургери і чізбургери, але і супи швидкого приготування, локшина, сухарики, чіпси і т.д. Подібного роду їжа шкодить травленню.
Шкода від швидкого харчування:
Збільшення маси тіла. Їжа швидкого приготування, притупляючи почуття голоду, не здатна наситити організм поживними речовинами. Почуття насичення не наступити навіть при повному шлунку.
Захворювання. Їжа швидкого приготування може викликати виразки, гастрит, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, ожиріння.
Порушення обміну речовин. Їжа швидкого приготування насичена жирами, холестерином, важкими вуглеводами і сіллю. Часте вживання такої їжі порушує обмін речовин і знижує імунітет. Наслідком чого стане целюліт, ламкі нігті, тьмяне волосся, жирна шкіра, вугрі на обличчі.
Висока вартість. Ціни в ресторанах швидкого харчування досить високі.
Шкідливі компоненти для дітей. Особливий шкоду швидке харчування завдає дітям, роблячи вплив на розумовий розвиток, порушується робота нервової системи.
Харчові отруєння. Не дотримання температурного режиму зберігання, особливо влітку. Часта заморозка і розморожування може викликати розмноження шкідливих бактерій і мікроорганізмів.
Зміст харчових добавок. Фаст фуд містить підсилювачі смаку, які викликають захоплення подібного роду їжею.
Не дивлячись ні на що, їжа швидкого приготування все ж має і переваги – легкість і швидкість.
Щоб зменшити шкоду швидкого харчування рекомендується, щоб порції були невеликими. Також слід уникати харчування «на ходу» і «в сухомятку». Їсти необхідно не поспішаючи, ретельно пережовуючи їжу.
Шкода від швидкого харчування очевидна. І якщо неможливо відмовитися від нього зовсім, то слід вживати їжу швидкого приготування якомога рідше. Необхідно віддавати перевагу домашній кухні.
Не дозволяйте швидкому живленню замінити здорову і смачну їжу!