Вчені назвали продукти, які знижують ймовірність розвитку COVID-19

Вчені назвали продукти, які знижують розвиток важкої форми захворювання COVID-19. Рослинна і рибна дієти можуть вплинути на розвиток помірної і важкої форми захворювання.

Вчені з США, Німеччини, Франції, Іспанії та Італії провели дослідження, за основну взявши результати 2884 пацієнтів, які перехворіли на коронавірусною інфекцією.

При цьому фахівці розділили отримані дані на кілька основних груп:

  • рослинну (споживання меншої кількості птиці, червоного і переробленого м’яса, зате більше овочів, бобових і горіхів);
  • пескетаріанскую (з додаванням риби і морепродуктів);
  • з низьким вмістом вуглеводів і високим вмістом білка.

У пацієнтів, які дотримувалися рослинну дієту, ймовірність важкої форми захворювання знижувалася на 75%. Ті пацієнти, які вибрали пескетаріанскую дієту – на 59%.