Пентагон спростував дані про відправку десанту в КНДР

Прес-секретар американського контингенту, розміщеного в Південній Кореї, спростував повідомлення що з’явилися раніше, про те, що Пентагон засилав в КНДР десантників для збору розвідданих. Про це повідомляє The Hill. У своїй заяві 28 травня прес-секретар, полковник Джонатан Уітінгтон (Jonathan Withington), підкреслив, що ні американські, ні південнокорейські військові в КНДР не десантувалися.

Повідомлення про засилання американського десанту в КНДР були опубліковані в ЗМІ 28 травня з посиланням на заяву командувача спецназом США в Південній Кореї бригадного генерала Нілу Толлі (Neil Tolley). Як писав журнал The Diplomat, про це Толлі розповів на конференції в Тампі, штат Флорида, 22 травня (за іншими даними – 23 травня).

За словами Уітінгтона, висловлювання генерала “були вирвані з контексту”. Прес-секретар Пентагону Джордж Літтл (George Little) заявив, що слова генерала були “зім’яті, спотворені і невірно передані”.

У повідомленні, розміщеному на сайті журналу The Diplomat (його редакція знаходиться в Японії), вказується що автор матеріалу про виступ Толлі наполягає на своїй правоті. Проте, як зазначається в повідомленні, редакція визнає можливість того, що висловлювання генерала було гіпотетичним і стосувалося майбутніх планів. Автор матеріалу, проте, стверджує, що подібних застережень в виступі Толлі не чув.

З посиланням на заяву Толлі журналісти повідомляли, що американських і південнокорейських десантників закинули в КНДР, щоб добути інформацію про підземні споруди. “Вся підземна інфраструктура прихована від наших супутників, – заявив Толлі, згідно з цими даними. – Тому ми відправили південнокорейських і американських військових на Північ, щоб провести розвідку”. Як стверджувалося в повідомленнях з посиланням на слова генерала, були виявлені як мінімум чотири тунелі, побудовані КНДР в демілітаризованій зоні, що розділяє Північну і Південну Кореї. Були також виявлені 20 аеродромів з підземними спорудами на їх території і приховані артилерійські позиції.

По матеріалам: Lenta.ru

Залишити відповідь