Домашній Медовик: Класичний Рецепт Бісквітного Торта

Медовик – це солодке задоволення, яке полюбляється у багатьох куточках світу. З його ніжним бісквітним коржем та багатим кремом, цей торт стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу. Ось як можна приготувати медовик в домашніх умовах:

Інгредієнти для бісквіту:

  • 3 великі яйця
  • 1 склянка цукру
  • 3 столові ложки меду
  • 1 чайна ложка соди
  • 50 г вершкового масла
  • 3 склянки борошна

Інгредієнти для крему:

  • 500 мл жирних вершків
  • 200 г згущеного молока
  • Ванільний цукор за смаком

Приготування:

  1. Приготування бісквітного тіста: У мисці змішайте яйця з цукром та медом. Поставте миску на водяну баню та варіть суміш, постійно помішуючи, поки вона не стане однорідною та трохи теплою. Додайте соду та перемішайте. Вимкніть вогонь та додайте розтоплене масло. Поступово додавайте борошно, перемішуючи до одержання однорідного тіста.
  2. Випікання коржів: Розділіть тісто на 6-8 частин. Кожен шматок тіста розкачайте у тонкий корж і випікайте у попередньо розігрітій до 180°С духовці протягом 5-7 хвилин.
  3. Приготування крему: Взбийте вершки до утворення пишної піни. Поступово додайте згущене молоко та ванільний цукор, продовжуючи збивати до одержання однорідної консистенції.
  4. Збірка торта: На кожен корж нанесіть рівномірний шар крему. Зберіть торт, залишивши верхній корж без крему. Покрийте торт кремом з усіх боків та прикрасьте за бажанням.
  5. Настоювання торта: Дайте торту настоятися в холодильнику протягом декількох годин або на ніч, щоб коржі стали м’якшими та просочились кремом.

Готовий медовик має ніжний бісквітний смак з вишуканим медовим ароматом, який ідеально поєднується з кремом. Цей рецепт – чудовий спосіб порадувати себе та своїх близьких справжнім кулінарним шедевром!