Одноразові рукавички – призначення та особливості вибору

Одноразові рукавички широко використовуються у різних сферах сучасного життя людини. Неможливо уявити галузі охорони здоров’я, харчової промисловості, індустрії краси без застосування таких витратних матеріалів. Використання рукавичок підтримує гігієну, запобігає розповсюдженню небезпечних мікроорганізмів та захищає шкіру рук від подразнень.

Типи одноразових рукавичок

В залежності від матеріалу виготовлення, вироби поділяються на такі види:

  • нітрилові рукавички – найбільш популярні серед витратних матеріалів завдяки міцності, еластичності та гіпоалергенності. Вирізняються стійкістю до кислотного середовища, хімікатів та масел. Нітрил також добре витримує механічні пошкодження. У харчовій сфері нітрилові вироби використовуються на різних ділянках від кухні до технічних працівників;
  • вінілові одноразові рукавички не відповідають стандартам безпеки при роботі з харчовими продуктами. Крім того, вироби не призначені для робіт з гострими предметами та хімікатами. Найчастіше вініл використовують для короткотривалого захисту рук без доступу до прямого контакту з їжею;
  • латексні – найпопулярніші серед медичних працівників. Ергономічні, міцні рукавички стійкі до механічних ушкоджень та агресивних речовин. Натуральний матеріал надійно захищає руки від інфекцій, але може спровокувати алергію. У сфері харчування латексні рукавички використовують для особливих, делікатних робіт;
  • поліетиленові – найбільш бюджетний варіант для захисту рук при проведенні нетривалих робіт. Поліетиленові рукавички активно застосовуються у різних сферах, а також у харчовій промисловості під час приготування їжі. На жаль, витратний матеріал не стійкий до проколів, навантажень та агресивного середовища.

Особливості вибору рукавичок для робіт з харчовими продуктами

Головною вимогою для використання рукавичок у харчовій сфері є безпечність матеріалу виготовлення, який при контакті з продуктами не виділяє шкідливих речовин, та не впливає на смак і запах їжі. Гігієнічні вироби захищають руки від подразнень, забруднень та контакту з речовинами. Вибір витратних матеріалів залежить від умов їх використання.

Вироби для робіт з харчовими продуктами повинні бути міцними, стійкими до пошкоджень та гіпоалергенними. Зручність використання залежить від еластичності продукції та щільності прилягання. Також зверніть увагу на колір рукавичок: він має бути контрастним до кольору сировини.Також добре описано про різницю між нітриловими та латексними рукавичками в матеріалі за посиланням.

Правильний вибір одноразових рукавичок дуже важливий для забезпечення гігієни та надійного захисту рук людини при роботі у різних умовах. Головна функція виробу полягає у забезпеченні належного рівня безпеки. Комфорт при експлуатації залежить від матеріалу, висоти, товщини та ергономічних властивостей рукавичок.