Як відвідувати кафе і не інфікуватися коронавірусом: поради японських дослідників

Японські дослідники, спроектувавши як буде поширюватися коронавірус, наприклад, за столом у кафе чи в ресторані, надали рекомендації для захисту від можливого інфікування.

Як повідомляє видання The Asahi Shimbun, для мінімізації можливості зараження коронавірусом необхідно звернути увагу на наступне. По-перше, обирайте місце за столиком, яке знаходиться по діагоналі від ймовірно зараженого, оскільки туди долітає 1/4 аерозольних часток, що виділяються мовцем, а от ті, хто сидітимуть поруч, можуть отримати їх приблизно уп’ятеро більше, ніж ті, хто знаходитимуться навпроти. По-друге, рівень вологості у закладі, що ви плануєте відвідати, повинен бути не менше 60%, тому що якщо цей показних зменшиться, наприклад, до 30%, дальність поширення частинок зростає вдвічі. По-третє, надавайте перевагу відвідуванню тих кафе та ресторанів, в яких на столиках встановлено спеціальні захисні прозорі екрани для безпечного спілкування.