Відповідальний за імунітет: названо вітамін, що знижує ризик зараження коронавірусом

Нестача вітаміну D провокує ослаблення функціонування імунної системи, підвищуючи ризик зараження коронавірусом та іншими респіраторними захворюваннями.

Рівень вітаміну D в організмі людини пов’язаний із ризиком не тільки зараження, але й смерті від коронавірусу. Британські вчені, проаналізувавши дані більше 500 пацієнтів, аналізи яких  перед зараженням коронавірусом протягом року виявляли нестачу вітаміну D, виявили, що ці пацієнти заражалися майже вдвічі частіше, ніж ті, чиї аналізи були в нормі. Крім того, рівень смертності був вищим у осіб саме з дефіцитом цього вітаміну.

Треба пам’ятати, що  вітамін D у великій кількості міститься у деяких продуктах, наприклад, у лососі, оселедці, сардинах та іншій рибі, коров’ячому молоці, яєчних жовтках… А ще не забуваймо, що наш організм сам виробляє цей вітамін – під дією сонячного світла, точніше, ультрафіолету. Крім того, D3 можна придбати в аптеках.