Не всі виробники доброякісно дотримуються правильної процедури приготування тих чи інших продуктів. Щобільше, через складність та високу собівартість продукту на ринок часто потрапляють підробки. Який продукт підробляють найчастіше – розповіли експерти.
В Україні серед фальсифікованих продуктів на прилавках магазинів лідирують молочна продукція і вершкове масло. Про це розповіла голова Всеукраїнської асоціації захисту прав споживачів “Споживча довіра” Олена Куликова.
“Так історично склалося, що молочка – це сама підробляється продукція, і, як правило, олія”, – відповіла експерт.
На питання, які найбільш небезпечні продукти їй зустрічалися, Куликова сказала:
“Тут питання не в небезпечних продуктах, а в тому, що в самих безпечних продуктах, в дитячому харчуванні, ми знаходили антибіотики. Я вважаю, що це взагалі найбільш небезпечна тема”.