Наш Узєлков ледве переміг швейцарського боксера

Вистояв. Вінницький боксер В’ячеслав Узєлков переміг швейцарця Мохаммеда Белкасема, завоювавши титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBO. Під час бою він пропустив багато ударів і навіть падав, але отримав перемогу за очками

Два рефері, які судили бій Узєлкова проти Белкасема, визнали перемогу українця з відривом лише у два і чотири очки. Третій суддя визнав нічию. Бій відбувся в Одесі в суботу, 21 липня.

Перебороти себе
Перед боєм В’ячеслав був впевнений у своїй перемозі. В інтерв’ю боксер говорив:
– Я впевнений у собі, довго готувався, і думаю, що переможу. Хоч я не бачив свого суперника в бою, але гадаю проблем не виникне.
На зважуванні українець сказав, що хотів би подивитися супернику зі Швейцарії в очі, а той надягнув сонцезахисні окуляри.
– Коли я хотів подивитися йому в очі, то побачив там своє відображення, тому напевне, мені треба буде в цьому бою перемогти самого себе, – казав В’ячеслав Узєлков.

Невпевнений початок
Хоч судді і зарахували перемогу нашому боксеру, та все ж його боротьба була не дуже впевненою. Перших чотири раунди В’ячеслав просто захищався і блокував удари суперника. З першого раунду свою перевагу показав швейцарець. В’ячеслав був змушений лише захищатися. В середині раунду українець отримав правий боковий удар від Белкасема, який змусив засумніватися в його бойовому настрої. Другий раунд проходив ще більш напружено. Тут В’ячеслав взагалі почав пропускати банальні удари. Наш боксер втратив координацію і просто губився на ринзі.

Без нокдауну
Далі В’ячеслав Узєлков почав потроху брати ініціативу в свої руки. Боротьба стала впевненішою, а удари точнішими і результативнішими. В другій половині зустрічі головною проблемою українського боксера була втома. В десятому раунді В’ячеслав упав, але відразу ж піднявся.
В останніх раундах українець активізувався і посипав на суперника удари. Інтрига після 12-ти раундів трималася до останнього. Для багатьох рішення суддів було несподіванкою. Один з них дав нічию – 114:114, а два інших вважали, що кращий вигляд мав українець – 116:112 та 115:113 на користь В’ячеслава Узєлкова.
За всі 12 раундів В’ячеслав Узєлков двічі падав. Кожен раз боксер швидко піднімався, тому рефері не починав рахунок.

Друга поспіль перемога
Це вже другий підряд бій, виграний нашим боксером. Минулий він виграв у травні проти узбецького боксера Равшанбека Джаббарова, а перед тим у лютому програв Едуарду Гуткнехту з Німеччини бій за титул чемпіона Європи.
В кар’єрі В’ячеслава – це вже другий титул інтерконтинентального чемпіона. Минулий він завоював у 2008 році за версією WBA.

 

20minut.ua

Залишити відповідь