Після запиту депутата від «УДАРу» МВС зайнялося «тіньовим представником влади»

Управління МВС України в Оболонському районі міста Києва розпочало досудове слідство щодо можливих порушень законодавства Чеботарьовим О.Е. під час здійснення фінансово-господарської діяльності в спиртовій галузі. Про це йдеться у відповіді Міністерства внутрішніх справ України на запит народного депутата фракції «УДАР» Миколи Паламарчука.

Нагадаємо, депутат від «УДАРу» звернувся до Генпрокурора України Віктора Пшонки з приводу існування корупційних зв’язків між учасниками тіньового ринку горілчаної продукції та посадовцями вищих органів державної влади. За даними ЗМІ, представник алкогольного бізнесу Олексій Чеботарьов за сприяння високопосадовців та представників деяких силових міністерств контролює тіньовий  обіг та збір грошових коштів з підприємств спиртової  галузі України. Через зв’язки із високопосадовцями та контроль за діяльністю підпільних підприємств горілчаних виробів журналісти назвали О.Чеботарьова «тіньовим представником влади».

У депутатському запиті Паламарчука наголошувалося, що такі дії шкодять  економічній безпеці України та породжують корупційні діяння у вищих ешелонах влади. У зв’язку з цим МВС України внесло відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрило кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України («Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів»).

Залишити відповідь