Румунія піднімала винищувачі через російську атаку на Україну

У ніч на середу, 2 жовтня, рф здійснила нову атаку безпілотниками на цивільні об’єкти та інфраструктуру України в районі річкового кордону з Румунією, у повіті Тульча.

Національний військовий командний центр Румунії повідомив, що після виявлення безпілотників, що прямували в бік України поруч із румунським повітряним простором, було запроваджено заходи оповіщення для населення повітів Тулча і Галац. О 2:41 ночі громадянам було розіслано попередження через систему RO-Alert.

Для моніторингу ситуації два літаки F-18 ВПС Іспанії вилетіли з авіабази Міхаїла Когелнічану о 00:50, а два румунських F-16 піднялися в повітря близько 02:40 з авіабази Борча.

Іспанські та румунські винищувачі завершили свої місії до 03:00 і 05:00 відповідно. За цей час система радіолокаційного спостереження Румунії не зафіксувала порушення її повітряного простору безпілотниками.

Міністерство національної оборони Румунії продовжує інформувати союзників про ситуацію і засудило російські атаки на українські цивільні об’єкти як грубе порушення міжнародного права.