Польща підняла у повітря військові літаки поблизу кордонів Білорусі

Польща та союзники у понеділок, 8 липня, підняли у повітря літаки поблизу кордонів Білорусі.

Як пояснили у командуванні збройних сил Польщі, це пов’язано з «інтенсивною діяльністю дальньої авіації Російської Федерації», яка спостерігалася минулої ночі.

“Звертаємо вашу увагу, що в південно-східній частині країни може спостерігатися підвищений рівень шуму, пов’язаний з початком роботи в нашому повітряному просторі польської та союзної авіації”, – повідомили у польському військовому командуванні на своїй офіційній сторінці в соцмережі X.

За словами польських військових, підвищена активність російської далекої авіації минулої ночі була пов’язана «з завданням ударів по об’єктах, які розташовані, зокрема, на заході України», в безпосередній близькості від кордону з Польщею, а також Білоруссю.

“Остання така активізація діяльності російської авіації, в ході якої було завдано ударів на заході України, було зафіксовано в ніч з 21 на 22 червня цього року”, – повідомили польські військові.

Там наголосили, що оперативне командування «на постійній основі стежить за ситуацією» в Україні та за потреби оперативно запускає «всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі».