У Франції завершився другий тур виборів: партія Ле Пен провалилася

7 липня у Франції відбувся другий тур дострокових виборів до парламенту. Коаліція лівих сил лідирує, тоді як партія Ле Пен отримає до 150 місць. Своєю чергою, партія Макрона може розраховувати на 150-180.

Раніше Ле Пен погрожували скасувати дозвіл України бити по території рф. Додамо, у січні французька Радикальна ліва партія подала позов до суду проти партії “Національне об’єднання” Марін Ле Пен, звинувачуючи її у корупції та поширенні пропаганди рф.

Союз лівих “Новий народний фронт” попередньо отримує від 180 до 215 місць у парламенті, “Разом за республіку” Емманюеля Макрона – від 150 до 180 місць, тоді як “Національне об’єднання” Марін Ле Пен провалюється і може отримати від 120 до 150 місць.

Зауважимо, для формування більшості необхідно 289 місць.

У першому турі “Національне об’єднання” разом із союзниками отримали 33%, ліві – 28%, тоді як блок Макрона здобув 20% підтримки. Другий тур пройде у 501 виборчому окрузі, і у 306 вийшли одразу по три кандидати. Саме тому Макрон спільно з лідерами лівих закликали соратників, котрі посіли в таких округах треті місця, знятися, аби суперники з центристів і лівих мали більше голосів для перемоги над правими.