Безпілотники “Хезболли” атакували військову базу в Ізраїлі

Шиїтська міліція “Хезболлах” відновила військові операції проти ізраїльських військ у прикордонних районах Західної Галілеї після 48-годинної паузи з нагоди мусульманського свята Ід аль-Адха.

Як йдеться у заяві формування, розміщеній у його Telegram-каналі, загони шиїтів застосували безпілотні літальні апарати для атаки на артилерійську базу в Неве-Зайфі. У тексті стверджується, що в результаті прямого влучення по військовому об’єкту серед ізраїльських солдатів є вбиті та поранені.

У заяві повідомляється, що розвідувальний БПЛА Houdhoud (“Ходхід”, іранського виробництва), запущений підрозділом ВПС “Хезболлах”, здійснив політ углиб ізраїльської території на 20 км і повернувся на базу, доставивши важливу інформацію про стратегічні об’єкти в районі порту Хайфа. У тексті вказується, що безпілотника не було виявлено і знищено ізраїльськими силами ППО.

На відеозаписі, показаному на телеканалі Al Manar, відображені база ізраїльських ВМС та стартові майданчики ПРО “Залізний купол”, міжнародний аеропорт Хайфи, підприємство військово-промислового комплексу “Рафаель”, електростанція та нафтохімічні об’єкти.

У другій половині дня формування шиїтів відкрили вогонь з реактивних систем залпового вогню по казармах ізраїльських військ у Бейт-Гілелі, Зибдіні та Рамті, був обстріляний також армійський полігон у поселенні Менара. Сирени повітряної тривоги спрацювали у населених пунктах Адаміт, Араб-ель-Арамша, Горін, Лиман, Ханіта, Шломі та Яара.

Ізраїльська артилерія у відповідь завдала ударів по форпостах у Кфар-Хаммамі, Тейр-Харфі та Ель-Хіямі, звідки вівся вогонь з ракетних установок північними районами Ізраїлю.