США та Британія завдали ударів по єменському острову

Сполучені Штати та Великобританія атакували об’єкти бунтівного руху “Ансар Аллах” (хусіти) на єменському острові Камаран, який знаходиться під контролем повстанців.

Про це повідомив телеканал Al Masirah, що належить хуситам.

За його даними, сили коаліції завдали щонайменше чотири удари по острову, розташованому в Червоному морі неподалік узбережжя провінції Ель-Ходейда. Відомостей про можливі жертви та постраждалих не наводиться.

Після загострення конфлікту в секторі Газа рух “Ансар Аллах” попередив, що обстрілюватиме територію Ізраїлю і не дозволить пов’язаним із ним судам проходити через води Червоного моря та Баб-ель-Мандебської протоки, доки операція в палестинському анклаві не припиниться. З листопада минулого року хусіти атакували десятки цивільних суден у Червоному морі та Аденській затоці.

У відповідь на дії “Ансар Аллах” американська влада оголосила про формування міжнародної коаліції та початок операції Prosperity Guardian щодо забезпечення свободи навігації та охорони судів у Червоному морі. Згодом збройні сили Великобританії та США стали регулярно завдавати ударів по військових об’єктах бунтівників у Ємені.