Військові кораблі США почнуть стежити за російськими кораблями у Карибському басейні

США направили кораблі для стеження за трьома російськими кораблями та атомним підводним човном, які прибудуть на Кубу цього тижня напередодні військових навчань у Карибському басейні.

Про це повідомляє телеканал CBS.

“Хоча навчання не вважаються загрозою для США, американські кораблі були розгорнуті для стеження за росіянами”, – повідомляє телеканал із посиланням на обізнані джерела.

За даними співрозмовника телеканалу, два американські есмінці та два кораблі, які буксирують за собою гідроакустичне обладнання, стежитимуть за підводним човном. Ще один есмінець та катер берегової охорони США – за трьома російськими кораблями.

“Очевидно, що це вони сигналізують про своє невдоволення тим, що ми робимо для України”, – цитує телеканал радника Білого дому Джона Кірбі.

“Так що ми спостерігатимемо за цим. (…) Але ми не очікуємо, що виникне якась безпосередня загроза або, відверто кажучи, взагалі будь-яка загроза національній безпеці США в регіоні, в Карибському регіоні або деінде “, – додав він.

Очікується, що російські військові кораблі прибудуть до Гавани в середу і пробудуть там до наступного понеділка.

CBS зазначає, що прибуття російських кораблів до Гавани передує проведенню Росією військово-повітряних та військово-морських навчань у Карибському басейні найближчими тижнями.