У Польщі поліцейський автомобіль зіткнувся з гелікоптером

На трасі A2 у Великопольському воєводстві в Польщі, поліцейський автомобіль спричинив пошкодження гелікоптеру швидкої допомоги.

Цей вертоліт здійснив посадку для надання допомоги мотоциклісту, що потрапив у дорожньо-транспортну пригоду біля вузла Познань Кшесіні.

Водій поліцейського буса проігнорував обмежувальні заходи на місці аварії і, проїжджаючи під роторними лопатями, зачепив гвинт гелікоптера своїми антенами, залишивши на них видимі пошкодження. Пілот надіслав сигнали, які не були сприйняті поліцейським, що згодом покинув місце інциденту.

На місце події було викликано механіка для оцінки збитків, а також була зроблена фото- та відеодокументація для виробника гелікоптера. Попри пошкодження, гелікоптер зміг злетіти, що підтверджено відповідним сервісом.

“Бусом їхали поліцейські, які поверталися зі служби,” повідомила Івона Ліщинська з прес-служби поліції Великопольщі. Вона зазначила, що, помітивши затор, вони вирішили, що трапилась аварія і увімкнули сигнали для швидкого проїзду. Після прибуття на місце було з’ясовано, що ДТП дійсно мало місце і рятувальники вже приступили до роботи.

“Поліція дізналася про пошкодження гелікоптера після того, як екіпаж покинув місце події,” додала Ліщинська і запевнила, що зараз ведеться розслідування обставин інциденту.