У Білорусі формують нову бригаду, озброєну «Іскандерами», – ЗМІ

В Білорусі активно розгортають нову військову бригаду, озброєну комплексами «Іскандер». Такий висновок вдалося зробити пысля аналізу супутникових зображень, повідомляє Радіо Свобода.

На військовій базі в Осиповичах зараз триває будівництво двох ангарів, які за своєю конструкцією нагадують укриття для ракетних комплексів «Іскандер», схожих на ті, що були побудовані минулого року. Паралельно на базі ведеться ремонт старої казарми та адміністративної будівлі. Вказана артилерійська частина № 12147 є місцем дислокації 465-ї ракетної бригади, один з дивізіонів якої оснащений «Іскандер-М», здатним нести ядерну зброю. У Білорусі нараховується до двох таких підрозділів.

Супутникові дані від 19 травня 2024 року демонструють, що на значній частині військової бази відбуваються будівельні роботи, зокрема, реконструкція двох занедбаних споруд, ймовірно, казарми та їдальні або штабу.

Додатково, на території споруджуються ще два нові ангари, аналогічні до раніше зведеного для зберігання «Іскандерів». Поруч з новими ангарами також помітні контури ще двох великих фундаментів.