Який обрати корм для кота: вологий чи сухий?

Щоб чотирилапий улюбленець завжди був здоровим та енергійним, необхідно підібрати йому правильне харчування. Звичайно, можна готувати їжу самостійно, вивчати раціони. Однак, це дуже складно та вимагає багато часу. Тому краще купити готовий продукт, який на ринку представлений в широкому асортименті. Залишається тільки вирішати — сухий чи вологий корм підходить котику. Щоб відповісти це питання, потрібно більш детально розглянути особливості обох варіантів.

Переваги на недоліки сухого корму

Власники котів мають пам’ятати два головних правила щодо харчування хвостатих вихованців. Перше — забороняється давати тваринам недоїдки: людська їжа для них є занадто важкою, а також призводить до захворювань. Друге — кішкам необхідні збалансоване харчування, належна кількість вітамінів та мінералів для здорового росту. Крім того, не слід забувати про воду: вона їм важлива, як і всім живим істотам для нормального функціонування організму.

Можна готувати їжу для котів самостійно, але краще рішення — це купувати корм у спеціалізованих зоомагазинах. Залишається тільки обрати сухий чи вологий. Більш популярним серед власників пухнастиків є перший. Сухий продукт має форму гранул, подушечок чи інших фігур. Містить в собі поживні інгредієнти, такі як різні сорти м’яса, риби, овочів, злаків і т.д. Кішки його їдять з задоволенням. Люди віддають перевагу саме цьому харчуванню через ряд переваг:

  • сухий корм зручніший у застосуванні, його можна насипати в мисочку, і він не буде втрачати свої властивості протягом тривалого часу; кішка підходить і їсть, коли сама захоче;
  • якщо обирати якісні продукти, то вони гарантовано міститимуть повний спектр необхідних речовин для підтримки здорового стану; варто ознайомитися зі складом перед покупкою;
  • насичений аромат збуджує апетит у тварини, вона їсть з задоволенням;
  • зберігати в холодильнику не потрібно: при кімнатній температурі корм залишається якісним протягом кількох місяців;
  • ветеринари рекомендують використанні сухий продукт для покращення стану зубів; особливо це стосується молодих котів, в яких ще тільки формується щелепа.

Є ще один плюс, який відіграє ключову роль – це доступна ціна. Харчування сухим кормом (https://bethoven.com.ua/cat/suhiy-korm-dlya-kishok/) виходить дешевше. Однак, є і певні недоліки. По-перше, важливо слідкувати за рівнем спожитої рідини. Сухі подушечки викликають спрагу і можуть вплинути на здоров’я травної системи. Тому поряд з мисочкою з гранулами завжди має бути вода. По-друге, необхідно ретельно вивчати склад. На ринку присутня продукція низького сорту. Коштує вона мало, але не гарантує гарних самопочуття та загального стану.

Чому варто обирати вологий корм

Домашні кішки преміальних порід мають дуже чуттєву травну систему. Тому підбирати харчування для них буває досить важко. Для тих, хто може заплатити трохи більше, але отримати якісний збалансований корм, ідеально підходить вологий варіант https://bethoven.com.ua/cat/vologiy-korm-dlya-kishok/. Спеціалісти виділяють такі переваги:

  • містить до 70% вологи, тому не потрібно додатково давати воду тварині;
  • швидко перетравлюється та викликає навантаження на ШКТ;
  • завдяки яскравому смаку та аромату стимулює апетит у кішки;
  • підходить для вже немолодих улюбленців, які мають проблеми з зубами.

Однак, можуть виникнути складнощі зі зберіганням. По-перше, тримати дозволяється тільки в холодильнику, інакше продукт швидко зіпсується. По-друге, якщо залишився корм в мисці, його необхідно викинути (з тієї ж причини).

Ідеальне рішення — змішане годування: поєднання консерви з сухими гранулами дають повноцінний заряд бадьорості та енергії пухнастого вихованця.