Як оформити кредит готівкою в банку

Банківська позика нерідко стає чи не єдиним інструментом розв’язання фінансових проблем у багатьох громадян. Про досить скромні середні доходи українців і неспинно зростаючі ціни на товари, послуги ми знаємо не з чуток. У таких умовах мільйонам людей не вдається створити навіть невеликі накопичення. І коли виникають тимчасові фінансові труднощі, доводиться шукати допомогу на стороні.

Декотрі люди насамперед звертаються до родичів, друзів і знайомих. Інші – відразу ж приступають до моніторингу кредитних програм різних банків. Оформлення позики в фінустанові характеризується рядом переваг.

По-перше, не доводиться схилятися перед родичами та колегами, пояснюючи причини свого звернення. По-друге, кредит готівкою в банку можна отримати на десятки й навіть сотні тисяч гривень. Позичити ж значну суму у близьких людей вдається не завжди.

Вимоги до позичальника

При видачі позик кредитні експерти оцінюють надійність, сумлінність, платоспроможність клієнта. У кожної фінустанови свої вимоги. І все ж базові параметри відбору позичальників для більшості банків ідентичні:

  • Вік від 22 до 64 років. Клієнт повинен бути повнолітнім громадянином, але, бажано, ще не пенсіонером.
  • Офіційне працевлаштування. При наявності довідки з місця роботи можна отримати кредит швидше і в більшій сумі, ніж без неї.
  • Наявність паспорту та ІПН. Ці документи є базовими та найнеобхіднішими. Для отримання великої позики може також знадобитися довідка про доходи за останні 3-6 місяців.

Кожен позичальник оцінюється кредитними експертами індивідуально. Тому вищевказані вимоги можна вважати лише основою. Наприклад, клієнт може бути офіційно працевлаштованим громадянином з доходом 10 000 гривень в місяць. При цьому йому можуть видати куди більш скромний кредит, ніж позичальнику, який не працює, але заручився підтримкою впливового і заможного поручителя.

Як подати заявку?

Подача запиту в один або кілька банків – один з перших і найважливіших етапів отримання позики. У більшість фінустанов заявку можна подати різними способами:

• У відділенні.

• За телефоном.

• Онлайн на сайті банку.

Зрозуміло, що простіше й швидше оформляти заявки дистанційно. Тому багато людей вважають за краще відмовлятися від задоволення вистоювати довгі черги у відділеннях, і замість цього подають запити онлайн або за телефоном. А вже в разі позитивного вердикту кредитних експертів залишається тільки відвідати банк, надати документи, підписати договір та отримати готівку в кредит.

Яку оформити позику?

Відповідаючи на це питання, відштовхуйтесь від своїх особистих потреб. Ви берете позику для виконання косметичного ремонту в будинку, купівлі нових меблів, техніки, оплати навчання, медичного обслуговування або відпочинку? Тоді ви більш-менш розумієте, яка сума вам потрібна.

Можна запитати у банку більше грошей. Але слід пам’ятати, що їх все одно доведеться повертати. До того ж, на кожну «зайву» гривню будуть нараховуватися відсотки. Тому слід гнатися нема за максимальною сумою, а за тією, яка вам потрібна. І якщо ви вже твердо вирішили оформити позику готівкою, тоді без зволікань переходьте на сайт Банку Кредит Дніпро, щоб оцінити доступні програми!