Як вибрати навушники для спорту

Якщо левова частка нашого життя пов’язана зі спортом, то чому б не зробити тренування яскравішими? Крім того, музика дарує хороший настрій та покращує витривалість під час фізичних навантажень.

Особливості навушників для спорту

Щоб забезпечити комфортне прослуховування треків, не відволікаючись від тренування, радимо обрати навушники, які спеціально призначені для занять спортом. Такі навушники досить компактні, мають ергономічний дизайн. Це забезпечує надійну фіксацію у вусі, навіть під час активних рухів. Ще однією характерною ознакою є захист від вологи та пилу. Іншими словами, навушники не повинні псуватись ані від поту, ані від дощу. 

Для різних видів тренувань краще обирати окремі типи гарнітур. Наприклад, для спортзалу більше підійдуть навушники з активною системою шумоізоляції. А для занять на свіжому повітрі – відкритого типу, адже це дозволить почути усі навколишні звуки, в тому числі сигнал автомобіля, що наближається.

Розмір та конструкція

Bluetooth TWS виды наушников

Сьогодні існує кілька видів навушників – провідні, безпровідні, вакуумні та вкладиші, повнорозмірні та TWS. Спортивні моделі навушників оснащуються кевларовим покриттям, яке покращує міцність проводу та забезпечує довготривале використання гарнітури, а також дозволить уникнути заломів кабелю. Проте, для зручності занять спортом ідеальними є вакуумні безпровідні навушники та вкладиші. Вони не викликатимуть дискомфорту навіть під час довготривалого прослуховування. Така гарнітура також дозволить відтворювати музику на відстані від телефону. 

Все частіше спортивні навушники оснащуються додатковими фіксаторами, які розташовуються у вушній раковині та не дозволяють випасти навіть при різких рухах голови. Такими фіксаторами є потилична дужка або завушне кріплення.

Крім того, спортивна гарнітура має бути оснащена пультом керування. З його допомогою можна відповідати на дзвінки, змінювати чи зупиняти треки, а також регулювати гучність.

Захист від пилу і вологи

Для того, щоб навушники витримали будь-які погодні умови, достатнім буде захист від вологи та пилу по технології IP68. При інтенсивних навантаженнях, характерним є активне потовиділення, тож щоб захистити навушники від незначної вологи, технології IP67 буде цілком достатньо.

Звучання

Не менш важливим критерієм для вибору спортивних навушників є звук. Така гарнітура має бути обладнана об’ємними динаміками, щоб забезпечити чіткий, безперебійний звук на високій гучності. Адже основне призначення музики на тренуванні ‒ це стимуляція витривалості організму.

На думку експертів Мультимедіа, найкращими навушниками, які відповідають всім вищезазначеним характеристикам є Apple AirPods Pro, Samsung Galaxy Buds, Xiaomi Redmi Airdots 2, JBL Live 300 TWS та Sennheiser Momentum TWS 2. Усі ці та багато інших моделей навушників представлені тут , в інтернет-магазині “МТА”. Купуйте якісний товар у перевірених продавців та займайтеся спортом з комфортом.