Брекети: різновиди та переваги встановлення

Виправлення прикусу — не єдина причина встановити брекети. Встановлення тих чи інших видів може бути необхідністю. Адже неправильний прикус буває причиною гайморитів та головного болю, синуситів і навіть захворювань шлунку. 

Сучасні види брекетів  

Встановити брекети на зуби — слушне рішення, якщо зуби у людини розташовані  неправильно. У клініці Оксфорд Медікал клієнтам можуть запропонувати кілька різновидів брекетів. Відрізняються вони за такими ознаками:

 

  • Матеріал. Керамічні брекети — чудовий вибір, якщо хочеться мати відмінний вигляд, адже такий тип засобів виправлення прикусу підбирається згідно з відтінком емалі зубів клієнта. Металеві брекети дешевше, ніж керамічні, але й не уступають в ефективності й надійності. Вони помітні для оточення, але прості у встановленні. Сапфірові брекети — непомітні, неймовірно міцні. Щоправда, вони вартують недешево. При встановленні цього виду потрібний ретельний догляд за порожниною рота. 
  • Спосіб фіксації. Існують звичайні брекети та моделі із саморегуляцією. У перших дуга з’єднується з замочками-лігатурами. У других вона фіксується комфортніше, без блокування. 
  • Спосіб встановлення. Лінгвальний тип брекетів прикріплюється до внутрішньої поверхні зубів, що робить їх непомітними. Вестибулярні прості у догляді, адже кріпляться до передньої поверхні. 

 

Врахувавши всі переваги та недоліки конкретного типу брекетів і отримавши консультацію з лікарем, кожен пацієнт може обрати найкращий різновид. 

Результат лікування

Весь процес виправлення прикусу за допомогою брекетів містить у собі 4 етапи. Це діагностика, підготовка, безпосередній лікувальний процес і відновлювальний період. Слід розуміти це, щоби досягти бажаного результату, який буде високоефективним за умов, що клієнт дотримуватиметься усіх рекомендацій від лікаря.

 

Брекети подарують не лише гарну посмішку, вони позбавлять від дискомфорту та можливих проблем і захворювань, які нерідко виникають через неправильний прикус.